Koktajle i Przepisy  

Hit lata: orzeźwiające napoje prosto ze słonecznej italii

 

Naturalnie gazowane wody mineralne i napoje smakowe Galvanina, które od dziesiątek lat przynoszą Włochom orzeźwienie, nareszcie i u nas od niedawna są dostępne. Można je pić same, ale też wspaniale komponują się z alkoholami, sokami i wieloma innymi dodatkami. Jeśli więc chcecie w tym sezonie znaleźć oryginalny sposób na upał, a przy tym mile zaskoczyć gości, przygotowaliśmy dla was garść niezawodnych przepisów, które trafią w najbardziej wybredne gusta.
 

Sycylijska lemoniada ze świeżymi truskawkami

 

koktajl Galvanina lemoniada i truskawkiSłodkie truskawki w połączeniu z kwaskowatymi cytrynami tworzą lekki, spieniony napój idealny na letnie upały.
 
 
 
Składniki (na jedną szklankę):
200 ml napoju Galvanina Sicilian Lemon
5 truskawek, z których jedna posłuży do dekoracji
 
 
Sposób przyrządzenia:
Truskawki, 2 kostki lodu i napój Galvanina połączyć w blenderze i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Truskawkową lemoniadę wlać do schłodzonej szklanki i udekorować plasterkiem truskawki.
 
 
 
 
 
 

Santorini sunrise

Galvanina Santorini Sunrise

Koktajl z Campari i napoju Galvanina Organic Red Grapefruit z dodatkiem miodu. Wymarzony koktajl
na ciepłe wieczory, który przyniesie orzeźwienie i relaks.
 
Składniki (na jedną szklankę):
2 plasterki grejpfruta, bez skórek, pokrojone na małe kawałki
5 liści mięty, z których jeden należy odłożyć do przybrania 
2 łyżeczki płynnego miodu
30 ml wódki
100 ml napoju Galvanina Red Grapefruit
2 łyżeczki Campari
 
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki należy umieścić w shakerze (nasza rada: w przypadku braku shakera można skorzystać ze słoika z pokrywką) i dobrze nim wstrząsnąć. Przecedzić do szklanki na kilka kostek lodu i przybrać gałązką mięty.

 

Koktajl Galvanina Margarita

Zmrożona Margarita Sicilian Lemon

Margarita w wersji z bąbelkami wprawi każdego w szampański nastrój. Warto spróbować z owocami i lekkimi daniami, choć sama też będzie wyśmienicie smakować.
 
Składniki (na jedną szklankę):
60 ml tequilli
30 ml likieru Cointreau
30 ml napoju Galvanina Sicilian Lemon
duża łyżka pokruszonego lodu
obrany w spiralę kawałek skórki z limonki
 
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wrzucić do shakera i dobrze wymieszać. Następnie wlać do szklanki i udekorować jej brzeg skórką limonki.